Врбица у Ужицу

У суботу 20. 4. 2019. године , Храм Светог Георгија у Ужицу, био је мали да под своје сводове прими, сву децу и њихове породице, који су заједно дошли да узнесу молитве Господу и тако умноже радост навечерја празника Уласка Христовог у Јерусалим – Цвети. Вечерње богослужење са освећењем врбових гранчица и литијом почело је у 16. часова. Началствовао је протојереј – ставрофор Зоран Јанковић уз саслужење свештенства Храма Светог Георгија.

Литија је протекла у свечаној атмосфери. Најбројнија су била деца, која су са врбовим гранчицама у рукама и звончићима око врата, украсила ове празничне тренутке. После литије у храму је био припремљен концерт дечијег хора при Храму Светог Георгија – ,,Ђурђевак” под диригентском палицом госпође Јасмине Лазаревић. Наша драга деца, извела су више лепих и пригодних црквених песама, на радост свих присутних.

Захвални Господу, на дару општег Васкрсења и на овом дивном дану, целим нашим бићем, појемо радосно речи тропара; ,,Уверавајући нас пре Твог страдања у опште Васкрсење, из мртвих си подигао Лазара, Христе Боже. Због тога и ми, као деца, носећи знаке победе, Теби, победиоцу смрти кличемо: “Осана на висинама, нека је благословен Онај, који долази у име Господње“!

Ђакон Младен Стевановић