Веронаука и толеранција

20151116_104825[1]Полазници верске наставе ОШ „Филип Филиповић“ заједно са својим вероучитељем узели су учешћа у обележавању Међународног дана толеранције. Радионица којa је осмишљена трудом учитељице Душке Станојковић, наставнице Оливере Лабудовић, и вероучитеља Ненада Ивановића привукла је велику пажњу ученика и професора.
Раговарало се о томе да ли смо, и колико толерантни; да ли можемо помирити различитости, и на који начин? Толеранција, трпељивост, љубав и милосрђе су истакнуте као веома важне за унапређење људских односа у друштву у коме живимо. Потребно је прихватање другог и другачијег, јер је човек интерперсонално биће, биће заједнице које тек у односу са другима себе конституише као личност, као човека у правом смислу те речи. Као што је Христос показао истинско разумевање и милосрђе за наше недостатке, тако смо и ми дужни да будемо милистиви и толерантни према људима.
Свако од нас вршећи добра дела способан је да макар мало на боље измени реалност која нас окружује. Само заједно ћемо бити јачи. Безакоње је неспособно да победи љубав, као што мрак не може да прогута светлост истинског живота.

вероучитељ Ненад Ивановић