Васкршња изложба у Сирчи

У среду 24.4. 2019. у холу ОШ ,,Јован Цвијић“ у Сирчи, одржана је традиционална изложба у славу и част Празника над празницима— Васкрсења Господа Исуса Христа. У њој су учествовали ученици из свих осам разреда, родитељи, мештани, бивши ученици, наставници и представници других школа. Изложбу је отворио директор школе Иван Радосављевић. Овом приликом директор је трома ученицима уручио награде за најбоље ликовне и литерарне радове на тему ,,Васкрс у мом дому“.

На изложби су представљена и продавана васкршња јаја, корпице, разни орнаменти које су на часовима ликовне културе и веронауке украшавали ученици и наставници, као и разне врсте посних колача које су за ову прилику умесили родитељи.

Сваки разред имао је свој штанд и благајну, где су сви посетиоци могли да остављају добровољни прилог. Разреди су се међусобно такмичили који ће од њих продати највише изложених прозвода и сакупити највећу суму новца. Новац од продаје васкршњих јаја и колача биће искоришћен за одлазак ученика и наставника на једнодневни излет у Манастире Крушевачке епархије и Врњачку Бању почетком јуна.

Родитељи и други посетиоци били су веома широке руке, тако да је победник до самога краја био неизвестан. На крају изложбе директор се захвалио свим посетиоцима на дарежљивости и саопштио резултате продаје. Након затварања изложбе, ученици и родитељи отишли су својим кућама, испуњени радошћу наступајућег Празника.

     Вероучитељ Филип Зеленовић