Угледни час Верске наставе – “Прича о Хлебу“

20161020_111022У фискултурној сали ОШ “Вук Караџић“ 20. октобра 2016.г. учитељице Весна Ристовић, Данијела Гаровић, Мила Луковић и наставник верске наставе Марко Јоргић, су са ђацима из три одељења трећег разреда одржали угледни час на тему „Прича о Хлебу“.

Наставном јединицом „Прича о хлебу“ било је обухваћено шест предмета и то, српски језик, математика, природа и друштво, ликовна култура, народна традиција и верска настава. Циљ самог часа био је увођење ученика у традиционалне занате, појмове везане за хлеб, његов настанак и занимања везана за стварање хлеба.

Час је био тако осмишљен да су ученици били подељени у дванаест група где је свака добила задатак из одређеног предмета. Групе које су добиле задатак из верске наставе имале су да прочитају текст о славском колачу, а после прочитаног уследила су питања и разговор ученика са наставником.

На крају часа уследио је и практични део где је једна половина ученика правила пецива, а друга половина украшавала славски колач. Уследила је презентација урађеног.

вероучитељ Марко Јоргић