Ученици Верске наставе на Мокрој Гори

У суботу 21. 04. 2018. године, ученици који похађају часове Верске наставе у Гимназији “Јосиф Панчић“ у Бајиној Башти су били на једнодневном излету на Мокрој Гори.

Дан су започели учешћем на Светој Литургији у Цркви Светог Саве на Мећавнику. Литургију су служио протојереј Горан Милинковић, уз саслужење пароха мокрогорског јереај Ненада Рогића и ђакона бајинобаштанског Немање Матејића. За певницом је био Павле Симић, који је читао и апостол.

По завршетку Свете Литургије деца су обишла Дрвенград, а после тога су прешли у парохијски дом где их је чекао доручак и послужење, које је несебично припремио мокрогорски парох отац Ненад са својом супругом Аљоном. После доручка ђаци су присуствовали Светој тајни крштења у Цркви Светог пророка Илије. У добром расположењу смо наставили дружење пешачећи од Цркве Светог Јована на Белој Води до излетишта Јатарице, где се налази руска капела која је подигнута у знак сећања на погинуле раднике приликом градње пруге, а посвећена је Светих седам мученика ефеских.

Посетивши ове дивне храмове, употпунили смо боравак одмором у живописном амбијенту станице Јатаре. Ученици, заједно са професорима, нису крили одушевљење посећеним садржајима. Осим вероучитељице Слободанке Милинковић, присутни су били и професор историје Марко Ковачевић и професорка немачког језика Ивана Ковачевић.

Праћени лепим временом, вратили смо се у Бајину Башту у планирано време.

Нарочиту захвалност дугујемо Црквеној општини Бајина Башта, која је омогућила ово наше дружење. Није први пут да старешина бајинобаштанске цркве протојереј Владимир Васиљевић помаже око активности везаних за Верску наставу. Надамо се томе и убудуће, јер оваква путовања стварају лепе успомене, које носимо кроз цео живот.

Вероучитељица Слободанка Милинковић