Ученици Верске наставе на Литургији у Вранешима

sam_5925Литургијско сабрање у Вранешима на празник Светог Архангела Михаила потврдило је истинитост Христових речи „пустите децу да долазе к мени“. Благодарећи труду и љубави вероучитељице Снежане Секулић и сарадњи учитељице Зорице Тамбурић, први и други час веронауке за трећаке и четвртаке из Вранеша у понедељак је одржан на најаутентичнији начин – на Светој Литургији.

Још увек невешто, али свакако срцем и уснама, основци из Школе „Бранко Радичевић“ приносили су молитвену песму Троједином Богу. Њихово учествовање у Евхаристији имало је своју пуноћу у Светом Причешћу Које су деца примила припремивши се претходно по благослову надлежног пароха. Присутни домаћини, свечари, посебно су били радосни због оваквог живог сабрања, а нарочито због чињенице да је деце било више него одраслих. Слична слика могла се видети и на претходним литургијама, али не само у цркви Светог Саве у Вранешима, већ и у цркви Светог Јована Крститеља у Вукушици која већини деце није у близини.

Након богослужења, деца бивају активна и око постлитургијског послужења и заједничарења, а није им страна ни игра око цркве кад је погодно време.

Младен Миливојевић,

парох вукушички