Ученици из Палестине у Храму Светога Саве у Краљеву

У првој половини августа 2018. у Краљеву и у Основној школи „Вук Караџић“ боравили су ученици и наставници Евангелистичко-епископске школе из Рамале (Evangelical lutheran school of hope in Ramallah).

Сарадња две школа, посредством палестинске амбасаде, у неколико наврата успешно је реализована, да би овог пута та сарадња била уздигнута на виши ниво. Девет ученика и три наставника школе у Рамали, посетили су Краљево и ОШ „Вук Караџић“.

Поред великог броја активности и посета, коју су имали гости из Палестине, посетили су и краљевачки велелепни Храм Светога Саве. Баш у времену када се храм осликава за дочек осамстогодишњице осамостаљења наше православне цркве, гости са Блиског Истока имали су прилику да виде привођење крају осликавања куполе храма, а у срдачном дочеку ђакон Стефан Милошевски испричао је кратку историју ове цркве, подсетивши на његов значај за наш град, али и значај првог Aрхиепископа српског по коме овај храм носи име. Старешина храма протојереј Радоја Сандо припремио је поклоне гостима из Рамале, пожелевши им угодан боравак у нашем граду.

Михајло Живковић