У сусрет годишњег концерта КУД “Моравци“ из Адрана, Краљево

20170203_111607Неизмерна радост била је присутна међу мештанима места Адрани, 3. и 4. фебруара текуће године. У сусрету годишњег концерта КУД „Моравац“ из Адрана, имали смо част да угостимо пријатеље из: КУД „Младост“ из Hamburg-а, Deutschland, Ниша, Новог Сада…

Првога дана по доласку гостију, 3. фебруара, организовано смо посетили наше велике светиње манастире Студеницу и Жичу. Водио нас је наш свештеник Мирослав Андрић. Доласком у Студеницу, већини је био први пут, на лицима се примећивала радост и срећа. Упознали смо се са нашом историјом, животом који се одвија у манастиру, и најважнијим личностима: Светим Савом, Светим Симеоном Мироточивим, Светом Анастасијом и Светим Симоном. Велико гостољубље нам је учинио игуман Студенице отац Тихон, и овом приликом исказујемо му велику захвалност.

После Студенице упутили смо се у манастир Жичу. Задовољство и срећа нису нас напустили из Студенице, а у Жичи нас је сусрела нова радост. Овде смо се обогатили знањем, историјом Цркве и српске државе. Обрадовала нас је љубав пројављена у овом сусрету са монахињама и игуманијом мати Јеленом.

Пријатељи из Немачке били су пресрећни обиласком ових светиња и своје задовољство исказали су сутрадан 4. фебруара на концерту, који је био веома посећен и одржан у Дому у Адранима. КУД „Младост“ и КУД „Моравац“ извели су сплет народних игара на врхунском нивоу, тако да су срца свих присутних била испуњена и у ритму српских игара. Овај сусрет биће неизбрисив из наших сећања.

Александра Васиљевић

ученица Економско-трговинске школе

Адрани-Краљево