Црквена слава у Доброселици и освећење крстова у Гостиљу

NIK_0822На Илиндан 02. августа 2016. године Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у селу Доброселица на Златибору. Саслуживали су Архијерејски намесник ужички Милош Босић и Архијересјки намесник пожешко – ариљски Ненад Величковић. Епископ је поздравио верни народ поучивши их беседом  на тему јеванђелског зачала. Подсетио је на пример и речи Светог пророка Илије које су и данас савремене. Литургијском благољепију је допринело појање хора Светога Николаја Жичког.

Епископ се посебно захвалио господину Миланку Јовановићу за до сада учињена доброчинства у обнови храма који ускоро прославља два века постојања.

јереј Јован Стојковић

 

DSC_0502После литургијског славља поводом храмовне славе у Доброселици, Епископ Јустин је посетио парохију љубишко-белоречку. Након обиласка и пружене подршке за радове на обнови цркве у Љубишу, Преосвећени Владика је у пратњи Архијерејског намесника ужичког протојереја – ставрофора Милоша Босића и других свештеника дошао до новосаграђене цркве у Гостиљу. Ту је извршио чин освећења крстова. Освећењу и подизању крстова поред већег броја свештеника и верног народа, присуствовали су челници општине Чајетина г. Милан Стаматовић, Бојана  Божанић и Милован Рајовић. Посебну част својим присуством учинио нам је прослављени центарфор Црвене Звезде Душан Дуле Савић.

јереј Петар Лазић