У Адранима одслужен молебан за ученике

У недељу 3. септембра 2017. године, на дан када наша Црква прославља Светог апостола Тадеја, одслужен је молебан у Адранима за успешан почетак нове школске године. Литургија је служена у фискултурној сали у склопу школе.

Свету Литургију и молебан служио је јереј Мирослав Андрић, парох адрански уз саслужење појаца и верног народа. Свештеник је у својој беседи поздравио ученике ове школе, подсетивши их на значај молитве за живот човека. Пожелео је да данашњи молебан буде на корист свим ученицима ове школе, тако што ће им помоћи у савладавању свих тешкоћа које ће имати у току школовања. Такође, родитеље је подсетио колико је важна њихова улога у васпитању деце и захвалио им се што су данас били присутни заједно са својом децом.

Посебна радост на данашњој Литургији била је када су полазници првог разреда приступили Светој Чаши Крви и Тела Христовог.

На крају, представници Месне заједнице Адрани, поделили су пригодне поклоне за ученике првог разреда.

Нама остаје, да уз Божију помоћ, наставимо у сарадњи са родитељима да васпитавамо младе нараштаје и изводимо их на прави пут.

„Мало дрвце, где га савијеш тамо ће и расти; нови суд ће одавати такав мирис, којим га будете испунили, уливајући у њега или смрадну течност или мирисну и чисту“

Свети Тихон Задонски

                                               вероучитељ Александар Јовић