Томина недеља у манастирима Овчарско-кабларске клисуре

DSC_0788Другу недељу највећег хришћанског празника Васкрса, ученици краљевачке Гимназије са својим вероучитељем протојерејем Миломиром Радићем искористили су за једнодневни излет у манастире Овчарско-кабларске клисуре. Сабрани у Господу су кренули на своје путовање возом, што је читав пут чинио занимљивијим.
Духовно сабрање и Света Литургија укрепила је ђаке у манастиру Успења Пресвете Богородице, где нас је мати игуманија Наума са својим сестринством са љубављу дочекала. Након Литургије пригодно послужење и општи разговор о самом манастиру и реликвијама који се чувају у њему, учинили су да нам овај манастир остане у сећању на век. Добротом и љубављу мати Наума нам је дала благослов за одлазак у нади да ћемо поново посетити општежиће овог манастира.

Пут нас је даље водио у манастир Никоље, где се вероучитељ осврнуо на пут монаха и његово значење, као и општи опис самог манастира. Како неизрецива радост влада у недељи Васкрса, и овај манастир нас је дочекао раширених руку уз поздраве Христос Васкрсе ! Ваистину Васкрсе !

Након пуно лепих утисака и поред лошег времена, пут нас је звао назад. Са овим прелепим утисцима ученици су отишли својим кућама уз благослов манастира Успење и Никоље.

Душан Дуњић, ученик Гимназије