Такмичење из Веронауке у Горњем Милановцу

Дана 02. јуна 2017. године, у навечерје празника Светог цара Константина и царице Јелене, одражано је такмичење  квизирација из веронауке у Основној школи “Краљ Александар I“ у Горњем Милановцу. У такмичењу су учествовале основне школе “Краљ Александар I“ са 13 ђака и “Свети Сава“ са 43 ђака. Учествовали су ђаци од V до VIII разреда.

Такмичари су били подељени у девет група, док су питања обухватила следеће области: Свето Писмо Старог и Новог Завета, катихизис, литургику, историју Цркве и историју Српске Православне Цркве. Организатори такмичења су вероучитељи Снежана Урошевић, Душица Ломовић и Горан Вучковић.

Победници на такмичењу су ученици Основне школе “Краљ Александар I“: Петар Мимовић, Лидија Ковачевић, Душан Антовић, Милица Стековић, Наталија Вујучић, Јана Луковић и Андреа Бачевић, сви ученици шестог разреда. Такмичењу је као посматрач присуствовала учитељица Љиљана Ђуровић, иначе, педагошки саветник и председник Друштва учитеља у Горњем Милановцу, и мајка четворо деце који су учествовали на такмичењу.

На крају су победницима уручени пригодни поклони, док је за све учеснике припремљено послужење.

Вероучитељ

 Горан Вучковић