Свети Сава прослављен у Белановици

DSC_2947Литургијска заједница при Храму Покрова Пресвете Богородице у Белановици прославила је празник Просветитеља и првог српског Архиепископа Светог Саве на начин како то и доликује. Прослава је започета Светом Литургијом, а посебну радост су нам причинили ученици ОШ „Сестре Павловић“ који су испунили у великом броју литургијски простор и својим појањем молитвено учествовали на Светој Литургији. Када су деца запевала речи Светосавске химне сви присутни су им се придружили и звучали као велики хор.

Началствујући свештенослужитељ и старешина цркве јереј Благоје Видаковић, после сечења славског колача захвалио се заједници на великој радост због сабрања и рекао: „Свети Сава је утврдио духовне темеље српског народа а ми само треба да наставимо да градимо оно што је Он  започео, јер сваки камен уграћен у тврђаву која је на светосавским темељима грађена чини нас ближе Богу и Светоме Сави.“

Ученицима који су се потрудили и научили пригодну рецитацију о Светом Сави, додељени су пакетићи, а након ове духовне благодати, прослава је настављена у ОШ “Сестре Павлови“ у Белановици.

Љиљана Видаковић