Свети Козма и Дамјан у Краљеву

МОШТИ СВЕТИХ ВРАЧЕВА У КРАЉЕВУ

ОД 9. – 12. МАЈА

 Драга браћо и сестре,

       Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована  и Епископа рашко-призренског Г. Теодосија град Краљево ће походити мошти Светих безсребреника и чудотвораца Козме и Дамјана.

       Свечан дочек моштију биће испред храма Светог Саве у Краљеву, у петак 9. маја  у 12 часова, где ће се читати врачевске молитве. У 17 часова служиће се акатист светим чудотворцима. Мошти ће у храму бити изложене на слободно поклоњење и целивање свих верника.

       У суботу 10. маја, на храмовну славу храма Светог Саве, Света Литургија ће се служити у 8 часова. У 12 часова читаће се врачевске молитве а у 17 часова ће се вршити света тајна јелеоосвећења, за помоћ и благослов свим болесницима и онима којима је потребна помоћ и милост Божија.

       У недељу 11. маја,  у 9 часова  служиће се Света Литургија, у 12 часова врачевске молитве а у 16 часова мошти ће свечано бити пренете у храм Светог Василија Острошког на Берановцу где ће се служити акатист и бдење пред храмовни празник Светог Василија Острошког.

       У понедељак 12. маја, на храмовну славу Светог Василија Острошког Света Литургија ће се служити у 8 часова а у 17 часова служиће се акатист Светим безсребреницима и чудотворцима Козми и Дамјану.  У вечерњим сатима мошти ће бити враћене у манастир Сопоћани.

       Позивамо све вернике да дођу у храм Светог Саве и Светог Василија Острошког да од Господа Бога и светих врачева измолимо помоћ и благослов.

Управе храма Светог Саве и Светог Василија Острошког

                                                                                                                     у Краљеву