Света ходочашћа 98. ваздухопловне бригаде

Поводом 100 годишњице пробоја Солунског фронта, Команда 98. вбр на челу са Командантом пуковником Дејаном Васиљевићем, замеником Команданта пуковником Зораном Продановићем и многим припадницима, посетила је Солун – прелепу Цркву Светог Димитрија и Српско војничко гробље, Зејтинлик, 20. октобра 2018.
У цркви припадници су узели учешће у Светој Литургији у којој је саслуживао и војни свештеник Владимир Благојевић.
На Зејтинлику, дочекани од стране Ђорђа Михајловића и г. Предрага, чувара војничког гробља, помолили смо се за душе пострадалих сународника за ослобођење Србије, али упутивши и њима молитве да се моле Богу за нас, да њихова жртва не буде узалудна и да живот проведемо у међусобној љубави и покајању.

Непуних недељу дана раније 15 – 17. октобра, група припадника 98. вбр и других јединица је посетила Манастир Хиландар и Кареју са свим значајним местима основаним од стране српских предака, светитеља.

Помоливши се Богу и Богородици пред величанственим иконама, Тројеручицом и Млекопитатељницом, затим помоливши се нашим Светим прецима, Симеону, Сави и свима, а посебно заштитнику параклиса 98. вбр, великом ктитору Хиландара, Светом краљу Милутину, ходочасници су се напојили благодаћу Светога Духа, вративши се препуни лепих утисака и богонадахнутости.

Нека би величина јединствености наших предака Христу посвећених и Христом просвећених, од Светог Симеона и Саве па све српских Светаца и храбрих јунака до дан данас, свима нама била непрекидна молитва и залог вечног живота. Амин!

Војни свештеник потпоручник Владимир Благојевић