Света Архијерејска Литургија и рукоположење у Храму Успења Пресвете Богородице у Чачку

p1070927Данас, када Света Православна Црква прославља спомен Светог Свештеномученика Вавиле и Светог Петра Дабробосанског, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин благоизволео је да посети град Чачак и цркву Успења Пресвете Богородице која је у изградњи. Изградња цркве започела је 1991. године а од 2010. у њој се редовно служи Господу. Старањем благочестивих, побожних добронамерника црква је у изградњи и молимо Господа да се Његов дом заврши.

Са својим Светим Архијерејским благословом наш Владика донео је радост рукоположивши у чин ђакона дипломираног мастер теолога Александра Ђуричића из Чајетине. Према речима Светих Отаца, рукоположење је стално, изнова и изнова, рађање и обнављање Цркве Божје. Стога су и присутни верници на Владикине речи „Аксиос“ и „Достојан“ могли да ускликују и да потврдно одговоре  „Достојан“. Са Владиком су служили Архијерејски намесник трнавски протојереј Небојша Дабић, старешина храма Успења Пресвете Богородице јереј Никола Вукобрат, јереј Живко Дамјановић и протојереј Драгиша Ђуричић из Чајетине, протођакон Александар Грујовић, ђакон Драган Милованчевић и јерођакон Нектарије. Са Владиком и свештенством појали су вероучитељи из Чачка.

Радост Литургије изнова се потврђује сталним погледима којима гледамо у Христово наручје Које је увек отворено да прими свакога и свуда. Владика је у беседи бодрио наше подвиге на које смо свакодневно позвани. Многобројни верници који су саборно и у молитви присуствовали Литургији могли су да осете будућност и Христа Који је свакодневно са нама.

Примивши Свете Дарове Владика је позвао сабране да приђу новорукоположеном ђакону Алексаднру и да му честитају и поделе његову радост.

Надамо се да ће наш Владика ускоро опет посетити свој родни град и са Чачанима узнети молитве ка Господу.

Многаја љета!

Вероучитељ Ђорђе Чоловић