Служено опело упокојеном проти Милошу Љ. Јовановићу

На дан Светог апостола и јеванђелисте Матеја служена је Литургија у 9 часова. Њом је началствовао протојереј Радован Стевановић, старешина храма Светог архангела Гаврила у Гучи.

Уснули прота Милош Љ. Јовановић рођен је 1937. године  у Гусињу где му је отац службовао као граничар. Основну школу завршио је у Приликама, а богословију Светих Ћирила и Методија у Призрену. Себи животног сапутника налази у Младомирки Лазовић од поштоване и богомољачке породице. Са њом изроди две ћерке и сина, а дочека и четворо унучади.

Најпре је служио је у Брекову, затим у Вичи, а своју парохијску службу завршава у Гучи. Важио је за цењеног и поштованог свештеника, вољеног од стране својих парохијана. Красиле су га праве хришћанске врлине. Скупштина општине Лучани га награђује звањем почасног грађанина ове општине. Одликован је златном плакетом Пчеларског савеза Србије. Био је добар супруг и отац, вољени деда.

Опело је служено испред храма Светог архангела Гаврила у Гучи. Началствовао је архимандрит Јаков из манастира Жиче  уз саслужење архијерејског намесника драгачевског протојереја-ставрофора Милуна Ивановића и многобројног свештенства из наше епархије. Од проте, у име братства храма и присутног свештенства, опростио  се протојереј Радован Стевановић. Опелу и испраћају до гробног места је присуствовало много пријатеља, парохијана и поштовалаца почившег проте Милоша.

Молимо се Васкрслом Господу да прими и настани душу његову где нема бола, плача и уздисаја.

Братство храма Светог архангела Гаврила у Гучи