Слава параклиса у храму Светог Саве у Краљеву

На празник Преподобног Варлаама и Јоасафа царевића, подвижника индијских и Светог Јоасафа Српског Метеорите, 2. децембра, Преосвећени владика жички г. Јустин началствовао је евхаристијским сабрањем у параклису, посвећеном индијским светитељима и угодницима Божјим, који се налази у храму Светог Саве у Краљеву. Владики су саслуживали старешина светосавског храма протонамесник Радоја Сандо, протојереј-ставрофор Мирослав Јаковљевић, парох краљевачки и протођакон Александар Грујовић.

Владика Јустин је славски колач преломио са оцем Радојем, који је затим позвао све верне да се након литургијског сабрања окупе на послужењу које је припремљено у славу Божју и част великих индијских подвижника.

Преосвећени владика је у својој беседи подсетио на житије Преподног Јоасафа, као и Светог Јоасафа Метеорите и указао на сличност њихових живота са животом првог архиепископа српског Светог Саве, коме је посвећен Саборни храм у Краљеву. Њих повезује љубав према Богу и жеља да се посвете подвижничком животу Христа ради, упркос томе што су рођени у дворској раскоши и угодностима. Преподобни Јоасаф царевић и Јоасаф Метеорита су, исто као Растко Немањић, оставили замљска царства и посветили се подвигу у молитвеној тишини а Господ их је увео у вечну радост Оца свога.