Слава параклиса при здравственом центру „Студеница“

Протојереј-ставрофор Мирослав Јаковљевић, старешина болничког параклиса посвећеног Светом Нектарију Егинском, и ове године се потрудио да празник Светог Нектарија буде свечано прослављен. Светом Литургијом је началствовао Архијерејски заменик жички протојереј-ставрофор Љубинко Костић, уз саслуживање Архијерејског намесника жичког протојереја-ставрофора Ненада Илића, старешине Саборног храма протојереја Радоје Санде и ђакона Стефана Милошевског.

 

У присној атмосфери овога малога простора, који је био испуњен људима који су сви заједно, готово хорски, од почетка па све до самог краја, заједнички појали Литургију, могло се видети како је то лепо када је Литургија заиста заједничко дело свих нас, а не само молитва коју произноси свештеник.

Након окончања Свете Литургије, о. Љубинко је произнео пригодно слово у оквиру кога нас је подсетио на изузетно трпљење недаћа кроз које је прошао овај велики Светитељ и у оквиру кога је говорио о небројеним чудима која су се догодила по молитви Светога Нектарија. Затим је у холу пред параклисом уследило послужење које су организовале лекарке које редовно учествују у Литургијама које се служе у овом болничком светилишту.

 

Ђакон Стефан Милошевски