Слава и освећење цркве у Кривој Реци

NIK_9732У суботу 30. јула 2016. године, када се молитвено сећамо Свете Великомученице Марине, Епископ жички г. Јустин освештао је у златиборском селу Крива Река предивну цркву посвећену овој угодници Божијој.

У освећењу цркве и Светој Архијерејској Литургији саслуживали су: Архијерејски намесник ужички протојереј – ставрофор Милош Босић, старешина ужичке саборне цркве протојереј – ставрофор Зоран Јанковић, настојатељ манастира Увац јеромонах Урош, месни парох протонамесник Мирослав Неђић, протођакон Александар Грујовић, ђакон чајетински Немања Тимотијевић и ђакон златиборски Ненад Ивановић. Богослужење су својим појањем увеличали чланови хора „Свети пророк Илија“ из Мачката.

Владика је оца Мирослава Неђића произвео у чин протонамесника, обрадовавши га и подстакавши га да се још више предаје Светој Мајци Цркви ради вечног спасења како сопственог, тако и оних који су му духовно поверени.

Након Свете Литургије Епископ Јустин се обратио многобројним верницима сабраним на овом историјском догађају за целокупни златиборски крај. Заблагодарио је Богу на свим даровима и на овом предивном храму, са жељом да се у њему окупљамо сваке недеље и празника и приносимо Богу благодарне молитве.

Свим оним који су део свог живота и свога бића уградили у ову светињу подељене су грамате. Посебна захвалност упућена је локалној самоуправи на челу са председником општине Чајетина господином Миланом Стаматовићем.

За све присутне, након Свете Литургије, трудом Грађевинског одбора за изградњу цркве у Кривој Реци уприличена је трпеза љубави.

 

                                                                                                                      Ненад Ивановић

ђакон златиборски