Слава краљевачког болничког параклиса посвећеног Светом Нектарију Егинском

Протојереј-ставрофор Мирослав Јаковљевић – старешина болничког параклиса при здравственом центру „Студеница“ – се и ове године показао као прави домаћин. Мноштво лекара и медицинског особља, мноштво верних који припадају литургијским заједницама краљевачких храмова и краљевачки свештенослужитељи су се сабрали да прославе Светог Нектарија. Посебно радује побожност лекара који су се спремали за Свето Причешће јер су тиме показали своју приврженост Цркви. Након Литургије ти исти лекари (који су иначе спремили богато послужење) су се трудили да угосте све нас који смо дошли да се молимо овом великом савременом Исцелитељу.

Светом Литургијом је началствовао архијерејски заменик протојереј-ставрофор Љубинко Костић, уз саслуживање старешине Цркве Свете Тројице протојереја-ставрофора Јована Ђорема, старешине Храма Светога Саве протојереја Радоје Санда, и ђакона светосавског храма Стефана Милошевског. На Литургији су осим „служашчих“ присуствовали и архијерејски намесник жички протојереј-ставрофор Ненад Илић, и парох годачички јереј Ненад Јаковљевић.

У беседи након Литургије о. Љубинко нас је у кратким цртама подсетио на животопис Светог Нектарија, а потом искористио прилику да, у име нашега Епископа, свима сабранима честита дананашњу славу. После њега реч је узео о. Мирослав и захвалио се овогодишњим домаћинима – лекарима хематолозима из интернистичке службе. Захвалио се и онима који су се јавили да буду домаћини следеће године.

И ове године, као уосталом и претходних година, све је било веома лепо.

                                                                                                         Ђакон Стефан Милошевски