Слава храма у Горичанима

Милошћу Божијом, на дан када наша Света Црква прославља Светог цара Константина и царицу Јелену, 3. 6. 2019. године Господње, Црква у Горичанима прославила је своју храмовну славу. Свету Литургију служио је архијерејски намесник трнавски протојереј Мирослав Петров, саслуживали су му: парох заблаћки протојереј Мирољуб Мирковић, старешина храма Свете Марине у Атеници јереј Владе Капларевић, парох јежевачки јереј Богдан Митровић и ђакон чачански Немања Тимотијевић.

Упркос великом невремену које је погодило овај крај, у Светој Литургији учешће је узео велики број верника.

У својој беседи отац Мирослав је истакао значај Светог цара Константина за хришћанство, као и то да и данас има наше браће и сестара на Косову и Метохији, и на другим местима где страдају слично као и хришћани раних векова до времена цара Константина.

Након резања славског колача отац Мирослав се захвалио овогодишњим домаћинима славе Гвоздену Бунарџићу и Милошу Бежанићу на њиховом труду.

После Свете Литургије домаћини славе заједно са својим свештеником протојерејем Богољубом Симеуновићем уготовили су славску трпезу за све присутне.

Чтец Филип Нешковић