Слава Цркве Преподобне мати Петке у Рудници

У петак 27. 10. 2017. године црква Свете Петке у Рудници код Рашке прославила је своју храмовну славу. Служена је Света Божанствена Литургија којом је началствовао архијерејски намесник студенички протонамесник Здравко Николић, а  саслуживали су му војни свештеник јереј Иван Аврамовић, јереј Милован Вучковић, јереј Предраг Радојевић, парох у Рудници, јереј Љубодраг Стојковић и ђакон Марко Ерић. Сабрање су својим присуством увеличали и представници војске, полиције и локалних власти.

Светој Литургији је присуствовао велики број мештана Руднице, али и верника из Рашке и околине, а многи су приступили Светој  Чаши и причестили се Светим Тајнама Тела и Крви  Христове. Посебно радује чињеница да је Свето Причешће примило много деце.

Надахнуту беседу о животу и подвизима Свете Петке произнео је новорукоположени свештеник Љубодраг Стојковић подстичући вернике да се угледају, по својим моћима, на њен светли пример подвига и жртвовања за Господа Христа, и да га следе у борби против страсти и греха, а зарад стицања врлина, блаженстава и благодати Божије.

Након Свете Литургије уследила је литија око храма и резање славског колача, а затим и пригодна славска трпеза за све госте. Домаћин овогодишње прославе био је господин Славољуб Тодоровић који се гостима обратио топлим и бираним речима благодарности и искрене побожности. Кратке, али инспиративне и дирљиве беседе, одржали су током трпезе и парох руднички јереј Предраг, протонамесник Здравко и јереј Иван.

Ђакон Марко Ерић