Седница Пленума ЕУО-а Епархије жичке

Дана, 26. јануара 2016. године у 9 часова у просторијама  Епархијског  Управног  Одбора Епархије жичке у Краљеву, одржана је редовна годишња седница Пленума ЕУО-а. Седницом је председавао Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Јустин у присуству редовних чланова овога епархијског  тела.

После молитве и уводне речи  у којој  је Владика  истакао, да Црква почива на духовним вредностима, али и да смо дужни да одржавамо оно што су изградили наши великани, бринући се и о материјалним добрима.  Одбор је  сагледао прошлогодишњи рад, предлог буџета и разреза за 2016. год. као и завршни рачун за 2015. г . и сагледано је сво материјално и финансијско пословање свих црквених јединица. По одобрењу истих проследио Епархијском Савету, на даље одобрење.

Седница Савета Епархијског Управног Одбора одржана  28. јануара 2016. год. још потпуније и детаљније је пропратила рад у години за нама. Анализиран је духовни и материјални  живот Eпархије по многим питањима. Испланиран је рад, обавезе и задаци у 2016. години. Извештај рада ове седнице која заокружује и резимира прошлу годину и пројектује рад у текућој  2016. години ће бити прослеђен на увид и одобрење Патријаршијском Управном Одбору.