Рукоположење у Светосавском храму у Краљеву

Владики су, осим братства храма саслуживали и ђакон краљевачки Горан Вучковић и ђакон зајечарски Вук Јовановић који су се сабрали са нама како би учествовали у рукоположењу свога пријатеља Дарка Глукчевића за ђакона. Г-дин Дарко Глукчевић је дипломирани теолог и до сада се налазио на служби вероучитеља у Ужицу,  док је његова супруга Милица, са којом има двоје деце, вероучитељица у Севојну крај Ужица. Рукоположење је увек велика радост јер се тако обнавља двехиљадугодишње ткиво Цркве Божије која ће остати на овој земљи све до другог и славног Доласка нашега Господа Исуса Христа.

 

 

 

Након Свете Литургије, Владика Јустин је упутио очинске речи сабраној пастви, честитавши рукоположење ђакону Дарку. Владика је потом протумачио јеванђелске речи Христове Ја вас изабрах од света које смо чули у оквиру јеванђелског одељка прочитаног на Светој Литургији. Истакао је како сви, и верни народ и клир, живимо у свету и осећамо тегобе и патње овога света, и није нам дотужило да живимо овде, али смо сви заједно изабрани од овога света за нешто друго, за Царство Божије, и зато се трудимо да не живимо у складу са палошћу овога света, већ у складу са светлим и јеванђелским заповестима Христовим. Благодаћу Христовим се мењамо на боље, из дана у дан. И на таквом путу нема страшних урвина депресије и психичких проблема какви се множе на греховним путевима овога света без Бога. Ми се налазимо на путу који нас води из славе у славу и у гледање лица Божијег у Вечности Царства Божијег, рекао је Владика.

Требало би споменути да је, све са ђаконом Дарком, коме Господ нека подари све благослове на путу ка Царству, ову Литургију служило пет ђакона.

                                                                                    Ђакон Стефан Милошевски