Радост Архијерејског литургијског сабрања у Краљеву

P1070267Након Светог и Великог Сабора Архијереја на Криту, Саборни храм Светог Саве у Краљеву је почаствован архијерејским служењем свог домаћина Епископа Г. Јустина.

У другу недељу по Духовима, када се Света Црква сећа позива рибара на апостолску службу, Преосвећени је у свом богонадахнутом слову подсетио да су апостоли били прости галилејски рибари, а не учени фарисеји или садукеји. Као што је рибарима потребна вера да би уловили оно што не виде, тако је и апостолима неопходна вера да пођу за Христом. Чак је боље и не веровати него сумњати, јер се неверје може претворити у веру, али ако сумњамо можемо само потонути, као апостол Петар, који је ходајући по води посумњавши почео да тоне. Сами апостоли док се нису обукли у силу са висине били су слаби и уплашени.
Владика је између осталог пожелео пастви да у радости дочекају велики празник Светих Апостола, осврнувши се на речи Апостола Павла: ,,Радујте се свагда у Господу, и опет велим: радујте се” (Фил. 4.4), јер наша рaдост почиње овде и иде кроз читаву вечност.
Овом сабрању саслуживали су и парох подгорички протојереј – ставрофор др Велибор Џомић и парох санфранцискански протојереј Ђурица Гордић, обојица родом из наше Епархије.

Из канцеларије Епархије жичке