Прослављена храмовна слава у Црвици

У среду, 9. августа 2017. године, када се наша Црква молитвено сећа Светог великомученика Пантелејмона, прослављена је храмовна слава у Црвици (Бајина Башта).

Литургијским сабрањем је началствовао архијерејски намесник рачански протојереј Милинко Лукић, а саслуживали су свештеници из намесништва рачанског протојереј Горан Милинковић, протојереј Владимир Васиљевић, јереј Мирко Крупниковић, као и ђакон Немања Матејић.

Захваљујући пастирској посвећености старешине овога храма, протонамесника Владимира Малешевића, парохијски дом је био испуњен благочестивим народом који је учешћем у евхаристијском сабрању допринео већој празничној радости.

Посебан благослов за све присутне биле су честице моштију Светог Пантелејмона, које је донео старешина храма Светог пророка Илије у Бајиној Башти протојереј Владимир Васиљевић.

Беседећи о житију Светог Пантелејмона, намесник рачански протојереј Милинко Лукић говорио је и о радости коју треба са собом да носе сви мештани овога села будући да имају овакав храм у својој близини.

Речима добродошлице сабрање је поздравио и старешина протонамесник Владимир Малешевић.

Након  ломљења славског колача уприличена је трпеза љубави спремљена великим трудом и залагањем овогодишњих домаћина Радисава Дамњановића и Бојана Петковића.

Ненад Срећковић