Прослављен светињски сабор у Јабланици

У селу Јабланици надомак Горњег Милановца у први недељни дан након празника Успења Пресвете Богородице, већ традиционално се одржава сабор, на коме се окупљају верници овога села и молитвено прослављају овај за њих и њихово село велики дан.

Светом Литургијом је началствовао протојереј-ставрофор Аранђел Даниловић, архијерејски намесник таковски, уз саслуживање протојереја-ставрофора Милутина Стевановића, протојереја Милана Мионића и ђакона Александра Ђуричића.

Након заамвоне молитве је пререзан славски колач, који је са вером и љубаву према Цркви и своме народу припремио овогодишњи домаћин.

Вернима се надахнутом беседом обратио и надлежни парох отац Милан поучивши народ, тумачећи јеванђелску перикопу која је на Светој Литургији прочитана. Такође се свесрдно захвалио и свим верницима који су учествовали и који ће учествовати у изградњи ове велике светиње дивнога горњемилановачког села.

После литургијског сабрања уприличена је и трпеза љубави у склопу које је све верне пригодним речима поздравио и архијерејски намесник таковски отац Аранђел Даниловић, благодарећи Господу за све и подсетивши све како је почела и како је текла изградња овога светога храма.

Ђакон Александар Ђуричић