Прослављен Свети Сава у Сирчи

16244310_1247291738688370_894668941_nШколска слава Свети Сава свечано је прослављен у селу Сирчи, најпре литургијским сабрањем у Храму Светог пророка Илије, а потом и свечаношћу у ОШ ,,Јован Цвијић“.
Свету Литургију служио је протојереј Драган Јовић. Црква је била препуна деце, родитеља и мештана који су се упркос хладном времену сабрали да прославе Светог Саву. На велику духовну радост, ученици су заједно са својим вероучитељем активно учествовали на Светој Литургији, изговарајући молитву Оче Наш, Символ Вере и певајући песме о Светом Сави. Неки од њих су заједно са својим вероучитељем приступили Светој Чаши.

По завршетку Божанствене Литургије, предшколска деца и ђаци ОШ ,,Јован Цвијић“ су у храму казивали и певали стихове о Светом Сави и за то били награђени пакетићима.

Након доделе пакетића у храму, уследило је резање славског колача у холу школе и светосавска приредба, у режији наставника српског језика, музичке културе, учитељица и вероучитеља. Поред наставника и ученика, свечаности су присуствали родитељи, мештани села Сирча и Опланићи, као и гости који су употпунили данашњу прославу. За госте и учеснике је после приредбе била приређено богато послужење.

Молитвама Светога оца нашега Саве Српскога и свих српских просветитеља и учитеља, Господе Исусе Христе, Боже наш, помилуј и спаси нас! Амин.

 вероучитељ Филип Зеленовић