Прослављен Петровдан у Дубу код Бајине Баште

IMG_9970На Празник Светих Апостола Петра и Павла сабрао се народ Божији у селу Дуб да литургијски прослави Бога у Тројици, чију су Цркву поменути Aпостоли утврдили и проширили по читавој васељени.

Сабрањем је началствовао протојереј – ставрофор Илија Лијескић, који је након богослужења поучио народ о улози коју су Свети Апостоли Петар и Павле имали у ширењу Речи Божје, затим о потреби редовног доласка у Цркву на Литургију, али и потреби побожног и Богу угодног живота. Прота се носталгично подсетио и свог пастирствовања у дубској парохији и уз то се захвалио оцу Мирку Крупниковићу, дубском пароху, на позиву и указаној љубави. Оцу Илији су саслуживали старешина бајинобаштанске цркве протојереј Владимир Васиљевић, ђакон косјерићки Небојша Вукадиновић и ђакон ариљски Младен Миливојевић. Да ова духовна и празнична радост буде још потпунија и торжественија побринуо се бајинобаштански ђакон Милан Заграђанин који је водио певницу.

Након свечане Литије око цркве, коју је својом десницом освештао Свети Владика Николај Жички 1939. године,  и ломљења славског колача, за све присутне уприличена је трпеза љубави од овогодишњег домаћина земљорадника Владана Јовановића.

 

Младен Миливојевић,

ђакон и катихета ариљски