Прослава Светог Саве у Ивањици

?

Прослава највећег српског светитеља у Ивањици свечано је започета вечерњим богослужењем у храму Светих царева Константина и Јелене. Након богослужења деца Основних школа „Кирило Савић“ и „Милинко Кушић“ са својим вероучитељима, ђаконом Душаном Тодорићем и Александром Тимотијевићем, приредили су позоришну представу са рециталом. Старешина храма протојереј Милинко Тимотијевић даровао је сву децу пригодним поклонима.

На сам празник Првог српског архиепископа Саве одслужена је Света Литургија на којој је велики број деце и верног народа узео учешће у Светој Чаши Тела и Крви Господње. По завршетку Литургије свештеници су заједно са децом преломили колач и осветили жито, а након тога су сва деца свечано отпевала Химну Светом Сави. Деца су својим рецитовањем и умилним певањем још више увеличала име Светитеља Саве, па су и они награђени пакетићима. Празнично расположење из цркве пренето је и у све школе у граду и околини.

Увече, након вечерњег богослужења у храму градски хор „Ива вокалис“ одржао је концерт у славу Светог Саве. На тај начин је свечано завршена прослава Првог српског архиепископа као што је и почела.

Вероучитељ

                                                Александар Тимотијевић