Прослава празника Зачећа Светог Јована Крститеља у Храму Свете Тројице у Краљеву

Светом Архијерејском Литургијом у Храму Свете Тројице у Краљеву прослављен је празник Зачећа Светог Јована Крститеља и Претече Господњег. Његовом Преосвештенству Епископу жичком Г. Г. Јустину саслуживали су архијерејски намесник жички протојереј-ставрофор Ненад Илић, протођакон Александар Грујовић и братство Светотројичног храма у Краљеву.

 

 

Преосвећени Владика је поучавао верни народ, говорећи о Тајни Оваплоћења Христовог и Спасења које нам је дато кроз Свето Причешће. Ми се утеловљујемо у Тело Христово и одатле црпимо снагу, зато сви Светитељи Божији наглашавају да, ако смо са Христом, нико не може на нас, јер су благодатне силе Његове увек са нама. Од нас зависи колико ћемо примити Бога у себе, а Бог се нуди свима, не гледа ни на пол, ни на боју коже, ни на узраст,  јер сви смо Његова деца, Његова творевина. Да волимо Господа, да се трудимо да угодимо Господу, тим подвигом треба да живимо, а Он жели да се сви људи спасу, да дођу у познање истине.

Литургијско сабрање продужено је и укрепљењем за трпезом љубави, уз пријатан и увек поучан очински разговор Епископа Јустина, Његовог свештенства и верног народа.

Ђакон Милутин Балтић