Прослава храмовне славе Светих равноапостолних цара Константина и царице Јелене у Ивањици

“Ти, који си знаком крста обасјан са неба светлије него сунчевим сјајем, открио си знак Господњи и њиме се наоружао и све непријатеље победио. Сада и нама, који се клањамо икони твојој, Свети царе Константине, заједно са предобром мајком твојом царицом Јеленом, помозите нама који вам певамо: Радујте се, родитељи хришћана“.

Милошћу Божијом 181. лето Господње у Ивањичком храму приноси се бескрвна жртва, прославља и велича име славе храма Светoг и великих угодника Божијих цара Константина и царице Јелене.

У Цркви која је била мала за све који су хтели да уђу, сабрањем је началствовао архимандрит Тимотеј, игуман Манастира Вазнесења, уз саслужење архијерејског намесника моравичког протојереја-ставрофора Гмитра Милуновића, протојереја Драгана Стевића, старешине Цркве Светог Ахилија у Ариљу, протојереја Мирчете Крупниковића, протојереја Рашка Стјепановића, јереја Александра Стјепановића, јереја Душана Тодорића, јереја Јована Кушића, јереја Аранђела Петровића и ђакона Ивана Ћурчића. Лепоти прославе храмовне славе анђелским појањем допринеле су монахиње Манастира Ковиље.

Заблагодаривши Господу и преломивши славски колач у славу и част патрона храма Светог цара Константина и царице Јелене, свештеници заједно са старешином храма протојерејем Синишом Раденковићем служили су помен родољубима страдалим у ратовима од 1999-2001. године уз присуство градоначелника Ивањице Зорана Лазовића, представника Министарства унутрашњих послова, Војске Републике Србије, ратних ветерана и породица
настрадалих.

 

Верни народ, уважених гости из свих градских институција били су угошћени у хотелу „Парк“ где је била постављена свечана трпеза љубави.

                                                                                                       ЦО Ивањица