Промоција књиге „Сусрети са старцима“ у Краљевачкој библиотеци

DSCN8399 У четвртак, 24. октобра 2013. године, у Библиотеци „Стефан Првовенчани“ у Краљеву Његово Преосвештенство Г. Г. Јован, Епископ шумадијски и Администратор Епархије жичке, узео је учешће у промоцији књиге „Сусрети са старцима“ архимандрита Алексеја, игумана манастира Бошњана у Епархији крушевачкој.

       О књизи су говорили и протојереј-ставрофор Јовиша Зечевић, свештеник у пензији, госпођа Радмила Мишев, као и сам аутор књиге, архимандрит Алексеј. Преосвештени Владика је са љубављу говорио о старцима који су приказани у овој књизи, нагласивши да су старци говорили из искуства, свакоме по његовој потреби, а не да би себе истакли и уздигли.

       Пре саме промоције, Преосвештени Владика Јован уручио је Библиотеци „Стефан Првовенчани“ у Краљеву високо признање Српске Православне Цркве, орден Светог деспота Стефана Високог, за допринос у духовном и културном развоју града, а Народном музеју у Краљеву орден Светог цара Константина, за усрдан и предан рад на пољу културе и историје. Ордене су примили госпођа Драгана Типсаревић, директор краљевачке библиотеке, и господин Драган Драшковић, директор Народног музеја у Краљеву.

из канцеларије Епархије жичке

презвитер Ђорђе Лазаревић