Пријем у Епископском двору Епархије жичке

Поводом дана Крсне славе Сабора Светог архангела Михаила, Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Јустин је у суботу 25. новембра 2017. године приредио трпезу љубави у Епископском двору у Краљеву.

Гости за трпезом су били сви архијерејски намесници Епархије жичке, архијерејски заменик, старешине Саборног храма Светог Саве и Светотројичне цркве у Краљеву, као и службеници ЕУО-а Епархије жичке.

Данас је била пригодна прилика да сви гости честитају свом Епископу стечену титулу доктора богословља. Ово звање је плод и резултат истрајног прегалаштва, кроз подвиг смирења и послушања, почев свакако од родитељског дома, па кроз цео ток школовања, монашког опита и архијерејске службе.

У име свих сабраних, Владику је поздравио старешина Светотројичне цркве у Краљеву протојереј-ставрофор Јован Ђорем.

Између осталог, он је рекао: „Како је то постала дивна традиција, и ове године, сабрали смо се на овој трпези љубави, на позив нашег духовног оца, пастира и учитеља, првосвештеника жртвеника Господњег богомспасаване Епархије жичке. Има ли веће радости од родитељског загрљаја за дете, има ли веће радости за духовне синове, него када отац пребива са њима, поучава их и излива благослов на њих!? Част је и радост за нас данас овде сабране око свог Епископа, по чијем благослову служимо Свету Литургију и остале свештенорадње. Зато свакога дана браћо свештеници, треба да благодаримо Богу, што нам је даровао Владику Јустина за нашег духовног оца и Епископа.

Преосвећени Владико, благодаримо Вам на свој љубави, коју обилно изливате на нас, на труду који чините у служењу Богу и вођењу пастве.  Данас је за нас двострука радост! Честитамо Вам Крсну славу! Честитамо Вам на успешној одбрани докторског рада, и стицању највеће академске титуле доктора богословља. Све што чините сведочи, да нам „такав Архијереј требаше“. На многаја љета Преосвећени Владико!“

Дан беше испуњен богоугодним разговорима и поукама, духовном радошћу, и благословом домаћина!

протојереј-ставрофор Љубинко Костић