Празник Светог Саве у парохији годачичкој

Прослављање Светог Саве, првог Архиепископа српског, почело је у Храму Успења Пресвете Богородице у Годачици. У Светој Литургији учешће су узели ученици, родитељи и наставници ОШ „Олга Милутиновић“. Сви заједно благодарећи Господу и Светом Сави на свему што нам је дао, Светој Чаши Крви и Тела Христовог приступили су сви ученици.

Након службе, прослављање је настављено у просторијама матичне школе, где је пререзан славски колач и изведена пригодна приредба. Директорка школе Снежана Јовановић и свештеник Ненад Јаковљевић упутили су речи хвале и жеље родитељима и деци да истрају на своме путу образовања и просветљења на примеру првог просветитеља српског.

Након тога, резањем славског колача, обележило је празник и село Раваница. Скупивши се у школи, истуреном одељењу ОШ „Олга Милутиновић“, учешће у прослави осим деце, наставника и родитеља, узели су и остали мештани. Са великом пажњом и љубављу, деца су своје госте дочекала химном Светом Сави, а затим после резања славског колача и пригодним Светосавским програмом. Колачар Зоран Јеленић, мештанин овог лепог села испод Гледићких планина, потрудио се да све госте послужи освежењем а децу и учеснике програма пакетићима.

Свети Сава, обележен је и у школи у селу Милаковац, које је однедавно припојено парохији годачичкој. Житељи села окупили су се традиционално да се помоле Богу и прережу славски колач. Након тога, деца су приредбом улепшала празничну атмосферу која је настављена трпезом љубави коју је припремио колачар и домаћин Филип Јовановић.

Вероучитељ Ненад Петровић