Празник Светог Јована Златоуста у Светотројичној Цркви у Краљеву

p1080606Жртва је принета.

Библијски одељци који се данас читају на Литургији говоре нам да пуноћа Првосвештеничке и Пастирске службе па и сваке службе човекове јесте у жртви која је принета једном за свагда, у крсто – васкрсној жртви Господа нашег Исуса Христа који по вољи Очевој у Духу Светоме би послан у свет да ко верује у Њега не погине него има живот вечни.

На литургијском сабрању којим је началствовао Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин у храму Силаска Светога Духа на Апостоле у Краљеву, заблагодарисмо Господу на спасењу које се ради нас збило.

У својој Архипастирској беседи Владика је између осталог рекао: „да динамика спасења човека као и стварање човека долазе од воље Божије, а од нас људи зависи какав ћемо одговор дати. Одговор није у томе да човек каже шта он није или шта није урадио, већ управо у томе шта човек јесте и шта чини, а то је  да је у љубави, милости и у свакоме добру.“

Примери су нам многобројни као што су Свети Јован Златоусти чији спомен славимо, Свети Сава који је узор у стицању небеске мудрости поготову ђацима Основе школе “Светозар Марковић“ из Краљева који су присуствовали служби.

У молитви сећања на будућност да нас Господ сачува у доброти и спасењу Владика је поменуо и новопрестављеног Архијереја Јеронима (Мочевића).

Благодарећи Богу за све рецимо Твоје од твојих Теби приносећи због свега и за све.

јереј Радован Парезановић