Посета Владике Јустина Врњачкој Бањи

11На дан када наша Црква молитвено прославља Светог мученика Јована Владимира, 04. јуна 2016. године наш Архијереј је учинио канонску посету Врњачкој Бањи.

Епископ је началствовао Литургијским сабрањем у храму Рођења Пресвете Богородице уз саслужење протојереја Миломира Радића, Архијерејског намесника жичког, протојереја Часлава Јовановића, старешине храма, протојереја Саше Ковачевића, протонамесника Радована Ђорђевића, као и протођакона Александра Грујовића и  ђакона Ненада Јаковљевића. Прислуживао је ипођакон Дејан Камиџорац.

Беседећи после прочитаног одељка из Јеванђеља Владика је говорио о старозаветној педагошкој припреми за долазак Христа Спаситеља и потреби свих људи да се у заједници са Њим спасу. Само је Христос Истина, само је Он истински Бог и човек. И баш нам Господ и говори о новозаветном закону љубави кроз две највеће заповести.  Владика је поменуо и сећање на једног од првих српских мученика светог Јована Владимира чије свете и нетрулежне мошти почивају у Елбасану. Иако су у другој држави светитељ је увек заштитник оних коју га моле за помоћ. Без обзира што је био царскога рода није га понело овоземаљско благо, већ је био пун свих врлина и тежио ка Царству Небеском, те с тога и јесте светао пример хришћанима.

Заједница око Чаше спасења употпуњена је причешћивањем великог броја народа присутног у храму. Благољепије данашњег сабрања улепшало је појање Ивана Трајковића и свих појаца за певницом.

После Свете Литургије уследило је и послужење.

ђакона врњачки

Ненад Јаковљевић