Покров Пресвете Богородице – храмовна слава у Чукојевцу

Овогодишњу храмовну славу у Чукојевцу посебно је увеличала посета Његовог Преосвештенства Епископа жичког г. Јустина. Он је началствовао Светом Архијерејском Литургијом уз саслужење: архијерејског намесника жичког протојереја-ставрофора Ненада Илића, протојереја-ставрофора Драгана Радојичића, архијерејског намесника трнавског протојереја-ставрофора Мирослава Петрова, протојереја Часлава Ристића, протојереја Жељка Филиповића, настојатеља Манастира Згодачице јеромонаха Стефана,  јереја Ненада Јаковљевића, као и протођакона Александра Грујовића.

На евхаристијском сабрању је присуствовао велики број верника, а међу њима и мноштво деце. Светом Причешћу су приступили многи присутни. Епископ Јустин се у току службе обратио присутнима беседом у којој је говорио о празнику Покрова Пресвете Богородице. Говорећи о историјском оквиру за настанак овог празника, дао је и духовну поуку која из овог празника извире. Она нас упућује на молитвено заступништво Пресвете Богородице, која је наша велика Узданица пред Престолом Сина њенога Господа Исуса Христа.

Након освештања и ломљења славског колача, сабрање је у црквеној сали настављено уз трпезу љубави. Време је било изузетно топло и пријатно за ово доба године, што је додатно улепшало свечаност овогодишње храмовне славе у Чукојевцу.

Вероучитељ Иван Д. Радојичић