Поклоничко путовање светињама у Грчкој

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког г. Јустина

ДУХОВНИ ЦЕНТАР СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ – КРАЉЕВО

11836885_1236715753020812_6449136348789120363_n

организује поклоничко путовање

 Метеори, Крф, Патра, Мегара, Атина, Камариза, Егина, Евија, Суроти, Солун.

 

  1. дан – 24. 09. 2015. (четвртак) Полазак из Краљева у поподневним часовима. Ноћна вожња кроз Србију , Македонију.
  2. дан – 25. 09. (петак) Долазак на Метеоре и обилазак једног манастира (накнадно ће бити наведено којег). Долазак у Игуменицу и прелазак трајектом за Крф. Обилазак Српске куће и панорамско разгледање града. Одлазак у Дасију или Ипсос где је предвиђен смештај и вили у 1/3 , 1/4 и 1/5 собе са купатилом.
  3. дан – 26. 09. (субота) Одлазак у цркву Светог Спиридона у Керкири на Литургију, где су мошти Светог Спиридона Тримитуског (Светитељ који је живео у 3. и 4. веку). Поклоњење моштима. Обилазак цркве Светог Николе и храма митрополије , централног трга, а потом и одлазак на Видо. Слободно време и вечерња служба, а потом повратак у смештај на ноћење.
  4. дан – 27. 09. (недеља-Крстовдан) Рани полазак ка Атини. Успутни обилазак Патре где ћемо целивати мошти и Крст Светог Андреја Првозваног, а потом се упутити ка градићу Мегара, одакле се упућујемо ка манастиру Светог Јеротеја (Свети Апостол Јеротеј је први Епископ града Атине. Био је присутан на сахрани Пресвете Богородице, где се по предању истакао најумилнијим појањем. Поклоњење моштима Светог Јеротеја (глава) и икони Пресвете Богородице Кипарисиотисе). Долазак у вечерњим часовима у Атину и смештај у хотелу/вили у 1/3 , 1/4 и 1/5 собе са купатилом.
  5. дан – 28. 09. (понедељак) Одлазак у Камаризу на свету Литургију до старца Нектрарија Виталиса којег је чудесно исцелио Свети Нектарије од рака плућа и који се помиње у акатисту овом дивном светитељу. Долазак у Пиреј и прелазак трајектом на Егину. Ноћење у новосаграђеним конацима или приватним вилама апартмаснког типа у 1/3 , 1/4 и 1/5 собе са купатилом (Овде је могућ смештај у новоизграђене конаке уколико буду завршени до септембра 2015.)
  6. дан – 29. 09. (уторак) Литургија у манастирској цркви посвећеној Светој Тројици где су мошти Светог Нектарија, а потом и обилазак манастирског комплекса (у току је градња велелепног храма Светог Нектарије где се служи само о великим празницима). потом обилазак манастира Св.Екатерине где се чувају делови моштију многих светитеља и чудотворна икона Светог Спиридона на којој отвара и затвара очи. У послеподневним часовима прелазак са Егине у Пиреј и одлазак на Евију. Долазак на Евију у касним вечерњим часовима. Смештај у хотел/пансион у близини цркве Светог Јована Руса у 1/3 , 1/4 и 1/5 собе са купатилом.
  7. дан–30. 09. (среда) Литургија у цркви Светог Јована Руса и целивање моштију овог светитеља. Одлазак до манастира Светог Давида Евијског и поклоњење гробу старца Јакова Цаликиса (једног од три стуба Грчко Православља 20.века поред стараца Пајсија и Порфирија). Долазак у Паралију у касним вечерњим часовима где је предвиђено ноћење у приватним вилама или хотелу у 1/3, 1/4 или 1/5 собама са купатилом.
  8. дан–01. 10. (четвртак) Одлазак у Суроти – манастир Светог Јована Богослова у коме је гроба Светог старца Пајсија и део моштију Светог Арсенија Кападокијског, а потом и одлазак до Солуна и обилазак Срспког војничког гробља – Зејтинлик, а потом и цркве Светог Димитрија (мошти овог светитеља – заштитника града Солуна) . Слободно време у Солуну за обилазак цркве Свете Софије и митрополије у којој се налазе мошти Светог Григорија Паламе (уколико ове две цркве буду отворене). Полазак око 19 ч. за Краљево.
  9. дан–02. 10. (петак) Долазак у Краљево у јутарњим часовима

Цена: 250

Термин: 24. септембар/ 2. октобар 2015. године

Плаћање на рате од августа до децембра ( на 5 месечних рата).

Аранжман обухвата:

-Превоз високподним туристичким аутобусом (не комбијем)

– 6 ноћења у хотелима/вилама/пансионима или конацима манастира (накнадно ће бити дефинисано)

– трајекти (Крф, Егина, Евија) – прелазак преко моста Рио

– улазнице за један манастир на Метеорима

– вожњу бродићем до острва Видо

Аранжман не обухвата:

– оброке

– индивидуалне трошкове путника

– међународно здравствено осигурање – 1000 дин.

– специјални захтеви за једнокреветну или двокреветну собу (цена се одређује на упит)

Места у аутобусу није могуће захтевати сем у случају болести.

Путовање је поклоничко, тако да смештај није категорисан, али је надасве пристојан, у аутобусу се слушају искључиво духовне песме.

Информације на телефоне:

Духовни ЦентарКраљево 036/ 324 – 353

Свештеник Милош Васиљевић 066/ 53 54 984