Најава: Поклоничко путовање светињама Грчке

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ – ДУХОВНИ ЦЕНТАР – КРАЉЕВО

ВЕЛИКА ГРЧКА ТУРА – 23. СЕПТЕМБАР ДО 1. ОКТОБРА 2016.г.

  1. дан – Полазак из Краљева у поподневним часовима. Ноћна вожња кроз Србију, Македонију и Грчку. 2. дан – Долазак у Игуменицу и прелазак трајектом за Крф. Обилазак Српске куће и панорамско разгледање града. Одлазак у Дасију или Ипсос где је предвиђен смештај и вили у 1/3 , 1/4 и 1/5 собе са купатилом. 3. дан – Одлазак у цркву Светог Спиридона у Керкири на Литургију , где су мошти Светог Спиридона Тримитуског (Светитељ који је живео у 3. и 4. веку). Поклоњење моштима. Обилазак цркве Светог Николе и храма митрополије , централног трга, а потом и факултативни одлазак на Видо. Слободно време или факултативни одлазак до манастира Палеокастрица., а потом повратак у смештај на ноћење. 4. дан – Рани полазак ка Атини. Успутни обилазак Патре где ће мо целивати мошти и Крст Светог Андреја Првозваног, а потом се упутити ка градићу Мегара, одакле се упућујемо ка манастиру Светог Јеротеја (Свети Апостол Јеротеј је први Епископ града Атине. Био је присутан на сахрани Пресвете Богородице, где се по предању истакао најумилнијим појањем. Поклоњење моштима Светог Јеротеја (глава) и икони Пресвете Богородице Кипарисиотисе). Долазак у вечерњим часовима у Атину и смештај у хотелу/вили у 1/3 , 1/4 и 1/5 собе са купатилом. 5. дан – Одлазак у Камаризу до старца Нектрарија Виталиса којег је чудесно исцелио Свети Нектарије од рака плућа и који се помиње у акатисту овом дивном светитељу. Долазак у Пиреј и прелазак трајектом на Егину. Ноћење у новосаграђеним конацима или приватним вилама апартмаснког типа у 1/3 , 1/4 и 1/5 собе са купатилом.
  2. дан – Литургија у манастирској цркви посвећеној Светој Тројици где су мошти Светог Нектарија, а потом и обилазак манастирског комплекса (у току је градња велелепног храма Светог Нектарија где се служи само о великим празницима). Потом обилазак манастира Св. Екатерине где се чувају делови моштију многих светитеља и чудотворна икона Светог Спиридона . У после подневним часовима прелазак с аЕгине у Пиреј и одлазак на Евију. Долазак на Евију у касним вечерњим часовима. Смештај у манастирском хотелу поред цркве Св.Јована Руса. 7. дан – Литургија у цркви Светог Јована Руса и целивање моштију овог светитеља . Одлазак до манастира Светог Давида Евијског и поклоњење гробу старца Јакова Цаликиса (једног од три стуба Грчког Православља 20. века поред стараца Пајсија и Порфирија). Долазак у Паралију у касним вечерњим часовима где је предвиђено ноћење у приватним вилама или хотелу у 1/3, 1/4 или 1/5 собама са купатилом. 8. дан – Долазак у Солун и обилазак српског војничког гробља у Зејтинлику, а потом и цркве Светог Димитрија (мошти овог светитеља – заштитника града Солуна) . Слободно време у Солуну за обилазак цркве Свете Софије и митрополије у којој се налазе мошти Светог Григорија Паламе (у колико ове две цркве буду отворене) или факултативни одлазак у Суроти – манастир Светог Јована Богослова у коме је гроб Светог старца Пајсија и део моштију Светог Арсенија Кападокијског, а потом полазак око 17ч. за Краљево.

9.дан – Долазак у Краљево у раним јутарњим часовима

Цена: 250е. Термин: 23.09./01.10.2016. Плаћање на рате до 15.01.2017.уз чекове или административну забрану. Аранжман обухвата: -Превоз високподним туристичким аутобусом (не комбијем) – 6 ноћења у хотелима/вилама/пансионима или конацима манастира – трајекти (Крф, Егина, Евија (постоји могућностповратка на мост код Халкиде)) – прелазак преко моста Рио и тунела Превеза – лиценцираног туристичког водича – са групом иде свештеник Аранжман не обухвата: – оброке – индивидуалне трошкове путника – међународно здравствено осигурање – 1000 дин. – Факултативни одлазак до острва Видо – 5е – Факултативни одлазак до манстира Палеокастрица – 5е – Факултативни одлазак у Суроти – 5е – Сва три факултативна излета – 10е – специјални захтеви зај еднокреветну или двокреветну собу (цена се одређује на упит) Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за тим имате потребу. Места у аутобусу се попуњавају по пријавама путника и није могуће захтевати специјална места сем у случају болести. -Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

Путовање је са благословом Епископа и духовно руковођено свештеником. Информације Духовни центар 036/ 324-353

Свештеник Милош 066/ 53 54 984