Похвала за литерарни рад ученика веронауке Саве Богдановића

Sava 2Литерарни рад ученика Саве Богдановића IV3 одељења Основне школе „Филип Филиповић“  похваљен је на међународном конкурсу за децу „Србија и Русија – шта нас повезује“.

Конкурс су расписали дечји лист Српске Патријаршије „Светосавско звонце“, Српско одељење Међународног Фонда јединства православних народа и Руске железнице „РЖД Интернационал“ .

Радови учесника конкурса подељени су били у три старосне групе (прва група – од 9 до 12 година; друга група – од 13 – 15 година; трећа група – од 16 до 19 година) и две категорије (литерарни и литерарни са илустрацијама). Укупно је пристигло 1041 рад. Награде је добило 18 ученика основних и средњих школа са подручја целе Србије, Црне Горе и Републике Српске, а похваљена су 22 рада.  

Награђивање ученика  одржано је у Народној библиотеци Србије 10. децембра у Београду. У име ученика награду је примио вероучитељ Ненад Ивановић.

На церемонији награђивања у својству почасних гостију на манифестацији, учествовали су Амбасадор Руске Федерације у Републици Србији А. В. Чепурин, Трговински представник Руске Федерације у Републици Србији А. Н. Хрипунов, као и представници руководства „Железница Србије“ и  викар Патријарха српског, Епископ топлички Г. Арсеније.