Пливање за Богојављенски крст у Рашки

На Богојављење 2016. године у 8 часова је служена света Литургија у Саборном храму Светог Архангела Гаврила у Рашки, да би по доласку на обале Ибра било извршено и Велико водоосвећење. Празничном благољепију и осећању духовног заједништва посебно је допринело саслуживање бројног свештенство из околних места, а велику духовну радост причинило је и присуство свештенства из Рашко-призренске епархије.

На речним обалама се скупио приличан број верног народа, а прославу су увеличали својим присуством и представници локалне власти, војске, полиције, ватрогасаца, планинара, приватних предузетника и многих других особа без чије активне помоћи ова манифестација не би успела. За све то им Црквена општина Рашка топло благодари и моли се Господу за њих. Нарочиту захвалност на учешћу, али и дивљење за показану храброст указујемо самим учесницима у пливању за Часни Крст, који су све присутне задивили својом смелошћу у леденим водама Ибра! Честитамо, на крају, и победнику такмичења г. Стојану Богојевићу, који је, уз освајаче другог и трећег места, добио и пригодну награду! И сви остали учесници манифестације добили су скромне дарове, као мали знак поштовања и захвалности на уложеном труду и жртви.

На крају славља присутни народ је могао да се окрепи послуженом храном и пићем, док је за учеснике и добротворе ове манифестације послужен свечани ручак у просторијама парохијског дома.