Освештани темељи за нову цркву брвнару златиборског краја

У уторак, 22. 5. 2018. године, на празник Преноса моштију Светог оца Николаја, у златиборском селу Алин Поток, благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког господина Јустина, освећени су темељи цркве брвнаре посвећене светитељу кога у тај дан молитвено прослављамо.

Освећење је, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа жичког господина Јустина, обавио архијерејски намесник ужички протојереј-ставрофор Милош Босић, уз саслужење надлежног свештеника протојереја Драгише Ђуричића, јереја Петра Лазића, јереја Бојана Сујића и ђакона Младена Стевановића.

После освећења темеља нове златиборске светиње, архијерејски намесник ужички протојереј-ставрофор  Милош Босић обратио се сабрању беседом.

 

Прота је пренео поздраве и Архијерејски благослов Његовог Преосвештенства на нови храм и верне који су се око њега сабрали. Имајући пастирску бригу, за верни народ, прота је позвао сабране, који су дошли са разних страна у своје село, да чувају Свето Православље, језик и писмо, да се, ма где живели у белом свету, увек враћају у свој крај и ако Бог да окупљају око своје цркве.

 

Трудом домаћина, после освећења темеља, пре ручка припремљеног за све присутне, први пут је освећен и славски колач.

У току ручка, обратио се протојереј Драгиша Ђуричић, надлежни парох, захваливши се грађевинском одбору и свима који су допринели у досадашњим радовима, напоменувши да градећи храм градимо и себе саме.

Укрепљени благодаћу овог свештеног чина и тренутка,  растасмо у молитви да храм буде што пре завршен на радост и спасење свих у Господу и Спасу нашем Исусу Христу коме слава и хвала у све векове векова. Амин.

ђакон Младен Стевановић