Освештана хала Спортског центра “Ибар“ у Краљеву

Владика Јустин је данас имао једну пријатну дужност. Наиме, недавно изграђена хала у Рибници која функционише у оквиру спортског центра „Ибар“ иако је у спортском смислу заживела још увек – све до данашњег поднева – није била освештана молитвом свештенослужитеља Божијих. На молбу Зорана Кнежевића, директора спортског центра, уприличено је да Владика са краљевачким свештенством посети овај лепи и савремено опремљени објекат и да узнесе молитве ка Господу за све оне који су запослени у оквиру ове установе и за све спортисте који се у тој хали окупљају као у своме дому.

У чину освећена дворане Владики су саслуживали протојереј-ставрофор Љубинко Костић, архијерејски заменик жички, протојереј-ставрофор Ненад Илић, архијерејски намесник жички, протојереј-ставрофор Јован Ђорем, старешина Храма Свете Тројице, протојереј Радоја Сандо, старешина Храма Светог Саве и протођакон Александар Грујовић. Осим чина освећења овога здања, прекађен је и славски колач јер је управа спортског центра донела одлуку да се Чудо Светог Архангела Михајла од данашњег дана прославља као крсна слава запослених при спортском центру.

Уваженим званицама међу којима су били и заменица градоначелника госпођа Марица Мијаиловић, и чланови градског већа, Владика је упутио пригодну реч у којој је све присутне подсетио на чињеницу да цела творевина и да сви ми потребујемо да будемо освећени речју Божијом и присуством Божијим. Између осталог, пожелео је спортистима и свим житељима града Краљева, да по узору на наше претке – Свете Немањиће – који су упркос силним недаћама и тескобама односили победе уздајући се у силу Божију, и они своје уздање пренесу на Бога и успеваће у сваком циљу који поставе испред себе.

Након молитве, директор и особље спортског центра су све госте позвали у свечани салон у оквиру дворане где је уприличен коктел.

Нека Господ услиши молитве Владике и свештеника и нека се и овај град покаже као град из кога апостоли, када би свратили у њега, не би отишли отресавши прах са ципела својих. Амин!

Ђакон Стефан Милошевски