Освештан звоник у манастиру Успењу

На празник Преподобног Алимпија Столпника, 9. децембра 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио је архијерејсску Литургију у манастиру Успењу и том приликом освештао је нови звоник и потпорни зид.

Завршетак радова у манастиру Успење кабларско крунисан је освећењем звоника и потпорног зида. Светом Евхаристијом задобивши пуноћу добили су прави темељ да трају кроз векове. Наравно, Црква и Управа манастира нису заборавили ни оне који су помогли да се ови радови заврше, доделивши им грамате добротвора и захвалнице. Молитвено смо поменули и оне који су молили да њихова имена буду поменута не пред људима него само пред Богом – Црква и манастир и њима дубоко захваљују – јер на таквим добротворима Црква почива.

Преломљен је славски колач у част Св. великомученика Георгија, која је игуманијина крсна слава а трпеза љубави заслађена је песмом сестара из манастира Благовештења и Успења.

Благословен и диван дан у славу Пресвете Богородице, јер све што имамо и све што радимо у Њену је славу. Слава ти Господе за све!

сестринство манастира Успење кабларско

Преузето: Манастир Успење