Освећење Крста за нови храм у Врњачкој Бањи

2016-03-21-11-29-41На дан када Црква Христова прославља успомену на победу Православља над иконоборцима и слављење часних икона, у поподневним часовима догодила се велика радост за народ овог краја- освећење Крста за нови храм у Врњачкој Бањи који је посвећен Пресветој Богородици-Живоносном Источнику.

По благослову нашег Преосвештеног Епископа господина Јустина вечерњим богослужењем началствовао је протојереј Миломир Радић, архијерејски намесник жички, који је после службе освештао крсно знамење за наш нови храм.

Отац Миломир је у беседи нагласио значај Крста за све оне који верују да је Господ био разапет за наше грехе и да је то крсно дрво помоћ свима нама. Крст треба и мора да буде светило и зато се сваки град и може назвати Христовим, јер Крст Часни указује на то. Зато је важно  да сваки град има што више храмова јер ће онда бити и више верног народа на заједничким богослужењима.

Веома брзо овај Крст ће бити постављен на врх новог храма да заиста буде светило овоме граду и свима људима, а све доброчинитеље Бог да благослови јер „Све што је од Бога рођено, побеђује свет, ово је победа која побеђује свет, вера наша“ (1. Јн. 5,4).

                                                                                       ђакон врњачки Ненад Јаковљевић