Освећење Храма Вазнесења Господњег у Каменици

koc_4651У Недељу пред Воздвижењем 2016. године, милошћу Божијом и Благодаћу Светог Духа, а руком Епископа жичког г. Јустина, освети се Храм Вазнесења Господњег у Каменици.

При чину Великог освећења Храма, као и на Светој Архијерејској Литургији, Епископу су саслуживали Архијерејски заменик протојереј – ставрофор Љубинко Костић, Архијерејски намесник таковски протојереј – ставрофор Аранђел Даниловић, протојереј – ставрофор Милутин Стевановић, протојереј Милан Мионић, протођакон Александар Грујовић и ђакон Стефан Милошевски.

koc_4967Након прочитаног Јеванђеља, Епископ се обратио верном народу и ктитору Храма господину Миомиру Пљакићу пригодном беседом. У њој је указао на веру Светог Апостола Петра у Христа на Коме је као Крајеугаоном Камену утемељена Црква, повезавши то са градњом новог храма у Каменици. На крају беседе, Епископ је уручио господину Миомиру Пљакићу  новоустановљени Орден Епархије жичке, Орден Светог Симона за несебичан труд и дугогодишњи допринос мисији Цркве. Господину Радиши Пљакићу, оцу Миомировом, Епископ је поклонио диван дуборезни крст, својеручно рађен.

Ктитор се захвалио Епископу на указаној части да први прими овај Орден, пожелевши да храм траје вековима на корист Цркви Божијој.

Након Свете Литургије за све присутне приређена је трпеза љубави.