Опело монахиње Параскеве из Манастира Ваведење

VavedenjeУ среду по Христовом Васкрсењу упокојила се у Господу монахиња Параскева (Чакаревић) из манастира Ваведења у Овчарско-кабларској клисури. Рођена је у Котражи 1944. године. Строги отац и маћеха мајчинског срца одгајали су три сина и ћерку Бранку, учећи их свим пословима. Доживотно рањена због смрти мајке, бива привржена игуманији и сетринству манастира Ваведење, где се и монаши 1982. године на Благовести, добивши име Параскева. Живела је са великим уздањем у Мајку Божију да је неће оставити. Невична књизи, ослањала се на молитву Господњу „Оче наш“ и „Богородице Дјево“, које је у недоглед шапутала орући земљу и бразду душе своје.

Радила је незнајући да има карцином у поодмаклом стадијуму. Када је постала непокретна и када није више могла ни говорити, наставила је у мислима: „Твоја воља Боже! Хвала ти!“

Опело су отслужили: архимандрит Венијамин, игуман манастира Преображење, архимандрит Доситеј, игуман манастира Гргетег, протосинђел Герман, настојатељ манастира Рача, јеромонах Теодосије, настојатељ манастира Рујан, јеромонах Стефан, настојатељ манастира Згодачица, протојереј-ставрофор Милорад Цицовић, протојереј-ставрофор Мирослав Милетић и протојереј Владан Милосављевић.

У поподневним сатима Његово Преосвештенство Епископ жички господин Јустин одржао је помен новопретстављеној монахињи Параскеви.

Нека би јој Бог дао да нађе милост пред Њим.

Рецимо сви за њу: Господи помилуј!

Сестринство манастира Ваведење