Награђени вероучитељи за изузетан труд у настави

На дан када Србија слави небеску победу, када је самоприношење за Отачаство победило освајачки дух Агарјана, када је кнез Лазар поносно стао знајући да ће да страда, прослављена је храмовна слава цркве Светог великомученика кнеза Лазара у Матарушкој Бањи.

По завршетку Свете Архијерејске Литургије верни народ је са својим Владиком присуствовао трпези љубави коју је уприличио старешина цркве протојереј-ставрофор Љубинко Костић. Том приликом присутном народу се обратио епархијски координатор за Верску наставу протонамесник Новица Благојевић. Он се захвалио Епископу Јустину на овом благослову и позвао тројицу заслужних вероучитеља да приме награде за свој труд у просвећивању и образовању својих ученика, али и за своје ваннаставно делање. Награде су додељене по благослову Епископа жичког Г. Јустина.

У Светом Писму је записано „добро чинити да вам не досади“, и заиста су вероучитељи показали изузетан труд на обрађивању земаљских поља Господњих. За свој изванредан труд и залагање у школама награђени су вероучитељ Милош Живановић из ОШ „Милица Павловић“ у Чачку, вероучитељ Марко Јоргић и вероучитељ Михајло Живковић, обојица вероучитељи из ОШ „Вук Караџић“ у Краљеву. Колеге су од протонамесника Новице примиле Похвалнице Канцеларије за Верску наставу Епархије жичке и пригодне новчане награде, а затим су узели благослов свог Архијереја. По благослову Епископа, новчана награда додељена је и координатору оцу Новици за труд око унапређења Верске наставе.

Ове године награде су додељене први пут. Надамо се и у будућности оваквим свечаностима..

Вероучитељ Ђорђе Чоловић